• Джобен филтър със синтетична филтърна материя
  • Самоносещи се филтърни джобове с ултразвукови спойки
  • Клас на филтрация: ISO ePM10 55% (ISO16890)/ M6 (EN779:2012)
  • Максимална оперативна температура: 80°C
  • Сравнително нисък начален спад на налягането: от 45Pa
  • Препоръчителен краен спад на налягането: 450Pa
  • Материал на рамката: формована пластмаса
  • Уплътнител: без уплътнител, EPDM плосък
  • Приложение: ОВК системи за офиси, производства и индустриални процеси; входящ въздух за газови турбини
  • Сертифицирана производителност и ефективност спрямо EUROVENT


0.00лв.
01 Функции
02 Описание

Клас на филтрация M6

Филтърът е с клас на ефективност ISO ePM10 55% спрямо нормите по ISO16890. Това квалифицира продукта като подходящ за фина филтрация на атмосферен въздух, съответстващ на клас M6 спрямо стария стандарт EN779 от 2012 година.

partial image

Синтетична филтърна материя

Филтърната материя, използвана във филтрите, се състои от производно разпределени невълнени усукани синтетични влакна с различна плътност, подсилени със синтетичен свързващ агент или чрез термална обработка. Това гарантира консистентността и стабилността на филтриращия материал.

partial image

Материя обработена с ултразвук

За да се получи по-здрав и ефективен филтриращ материал, вложената филтърна матеря е преминала през обработка с ултразвук. Този тип манипулация позволява промяна на структурата на произволно разпределените невълнени синтетични влакна, като подсилва тяхната структура и играе ролята на свързващ агент.

partial image

По-високо прахозадържане

Използваната филтърна материя е произведена специално с прогресивна структура като гъстота на синтетичните влакна нараства в посока на изходящия въздух. Този тип структура гарантира по-висока степен на прахозадържане, по-дълъг експлоатационен период и по-висока ефективност на филтъра.

partial image

Конусообразни джобове

Филтърната материя е специално разкроена за направата на конусообразни, самоносещи се джобове. Структурата и формата са съобразена и с по-добрите тестови резултати за прахозадържане и ефективност на джобния филтър.

partial image

Джобове без шев

Джобните филтри са без шев, защото той може да бъде слаба точка в резултат на което да се намали и ефективността на филтъра (възможен е пропуск на прахови частици), При направата се използва специално налагане на филтърната материя за да се направи ултразвукова спойка. По този начин джобовете стават по-здрави и устойчиви на променливо налягане.

partial image

Усточиви фиксатори за джобовете

Джобните фиксатори са здрави и допринасят за надеждната структура на рамката. При изработката им е съобразено и съпротивлението което те оказват на въздушната струя, заради това са проектирани за оптимална дистрибуция на въздушния поток и ефективно оползотворяване на филтърната повърхност. 

partial image

Здрави държачи за филтърните джобове

Пластмасовите държачи които влизат във филтърните джобове са изработени от изключително здрава и пластична пластмаса. Това е предпоставка за по-висока прахоуловимост и издръжливост на по-високото съпротивление, което се оказва върху филтъра при крайния спад на налягане.

partial image

Срещуположен въздушен поток

Филтрите от серията MPR Reverse са разработени за специални инсталации където трябва да се поеме срещуположен въздушен поток. Филтрите са със структура която издържа на срещуположното налягане и не позволява на филтърните джобове да се обърнат наобратно.

partial image

Правилна селекция и монтаж

За да бъде ефективна вентилационната инсталация и филтрационната система е нужно да се направи правилната селекция на джобни филтри. При инсталирането на джобния филтър, филтърните джобове е нужно да останат прави за оптимално разтваряне на конусовидните джобове. Така се постига по-висока ефективност и прахозадържане. Ако филтърът бъде инсталиран погрешно и джобовете падат един върху друг, се покачва и съпротивлението и има негативно влияние върху ефективността на филтъра и инсталацията.

При селекция и поръчки задължително обърнете внимание на този немаловажен детайл.

partial image

Сертификация от EUROVENT

Всички филтри от серията са сертифицирани, регестрирани и отговарят на изискванията на EUROVENT 4/21-2014 за енергоефективност.

EUROVENT се опитва да мотивира производителите на филтри и съответно производителите на филтърна материя да намалят разходите за енергия, свързани с филтрите. Това става чрез адаптиране на енергиен рейтинг на филтъра. Доказано е, че вентилаторите на вентилационните системи допринасят за 40% от общите разходи на бизнес сградите, а филтрите и съпротивлението което оказват - до 25%. Очевидно е, че ползите от спестяването на енергия могат да бъдат акумулирани, ако филтрите оказват по-малко съпротивление на въздушния поток. Eurovent рейтингът изисква изпитване по EN779 и е ограничен до филтри от клас M и F. Консумацията на енергия се определя от теста за натоварване с прах и променливия краен спад на налягане.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Стойност
Наименование - MPR
Тип филтър - джобен
Тип материя - синтетика
Цвят на материята - бял
Филтърен клас ISO16890 - ISO ePM10 55%
Филтърен клас EN779:2012 - M6
Материал на сепаратора - горещо затопен
Макс. издържливост на влажност - 100%
Макс. работна температура °C 80
Пламъкоустойчивост - DIN 53438 - 3 (F1)
Краен спад на налягането Pa 450
Материал на рамката - формована пластмаса
(В) Височина на рамката mm 595
(Ш) Широчина на рамката mm 595
(Ш) Широчина на рамката mm 287
(Д) Дълбочина на рамката mm 22
(Д1) Дълбочина на джоба mm 600
(Д1) Дълбочина на джоба mm 360
(Д1) Дълбочина на джоба mm от 150 до 620
Уплътнител (опция) - без уплътнител
Брой джобове бр. 3
Брой джобове бр. 4
Брой джобове бр. 6
Брой джобове бр. 8
Уплътнител (опция) - EPDM плосък
Приложение - префилтрация
Сфера на приложение - ОВК инсталации
Сфера на приложение - когенерация
Аксесоари