Касетъчен микроинверторен климатик Mitsubishi Heavy Industries FDT140VH/FDC140VNA-W

Арт. номер: 12232

 • Висока сезонна и енергийна ефективност: SEER 6.17 /SCOP 4.42
 • Изключително тих: 31dB(A)
 • Индивидуален контрол на клапите за повече комфорт
 • В комплекта е препоръчително да се включат панел T-PSA-5AW-E и жично дистанционно RC-E5
 • Екологосъобразен хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  -
 • Мощност
  54
 • Отопление
  15.50 kW
 • Охлаждане
  13.60 kW

8 707.00лв.
01 Функции
02 Описание
Micro Inverter - висока ефективност

Micro Inverter е патентована технология на Mitsubishi Heavy Industries, която е алтернатива на HyperInverter. Микроинверторните климатици също са оборудвани с двойнороторни компресори, които са с намалена височина и обем, но с изключително висока енергоефективност. Микроинверторните модели са конструирани да доставят високи мощности с по-компактни външни тела. По този начин се преодоляват трудности асоциирани с извършването на монтажа на климатичните системи. Преимущество на микроинвертора е широкият работен диапазон и ефективността му.

partial image

Режим HI POWER

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ

Специално разработен, този режим на работа има за цел да достави мощен студен въздушен поток за по-бързо охлаждане на помещението. Той е изключително полезна опция при нуждата да охладите вашето помещение в горещ летен ден, когато климатикът не е работил. Този режим на работа е проектиран да трае 15 минути, за да се избегне преохлаждане на помещението, като след това климатикът се връща към нормален режим на работа.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ

Подобно на режим охлаждане при отопление този режим може да се използва за бързо затопляне на помещението в студените зимни дни. Режимът е разработен така, че да може да се превърти по-голямо количество въздух, за да може да се усети топлина в най-ниските зони на помещението където е по-студено. И тук режимът трае само 15 минути, след което климатикът се връща обратно в нормален режим на работа, но това е достатъчно за да стоплите бързо когато ставате от леглото или се прибирате вкъщи през студените зимни дни.

partial image

Енергоспестяващи

Енергоефективност

Охлаждане
-
Отопление
-
SEER
6.17
SCOP
4.42

Разработените и интегрирани технологии в климатичната система на Mitsubishi Heavy Industries осигуряват висока енергийна ефективност, която е безкомпромисно съчетана с постигането на комфорт при климатизирането на помещението. Благодарение на иновативните технологии и екстри това се постига с лекота и прецизност.

partial image

Тишина и комфорт
31.00 dB (A)

partial image

Изчистеният и неподвластен на времето дизайн на климатика на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems е съобразен и проектиран така, че да бъде тих, да осигури прецизен въздушен поток и контрол на мощността, за да се достави нужния комфорт.

Панел "Draft Prevention"

Разработен от Mitsubishi Heavy Industreis, панелът "Draft Prevention" е носител на награда GOOD DESIGN и ефективно осигурява максимален комфорт с минимално въздушно течение. При индивидуалното отварянето на специалните допълнителни крила за предотвратяване на течението, въздушният поток е рефлектиран да се плъзне по тавана на помещението и да се избегне директният му досег с обитателите на помещението. Това драстично повишава прецизността и комфорта на работа на климатизатора.

partial image

Тиха работа

Режим SILENT се активира директно от дистанционното управление и има за цел да направи външния агрегат по-тих. При активиране на режима външното тяло на климатика става с до 3dB(A) по-тихо от стандартното звуково ниво - 45dB(A) или по-малко. Заедно с тишината се намалява и производителността на компресора като той започва да работи с мощност от 60% от номиналната и максималната скорост на вентилатора ще бъде по-ниска от номиналната.

partial image

Подобрен дизайн за по-тиха работа

Благодарение на новопроектирания турбо вентилатор с подобрена аеродинамика се намалява флуктуацията на въздушното налягане. Новите модели са от 3 до 6 dB(A) по-тихи спрямо старите благодарение на нововъведенията.

partial image

Индивидуален контрол на клапите

В зависимост от стайната температура, могат да бъдат избрани 4 индивидуални посоки на клапите за равномерно климатизиране на помещението. Всяка една клапа е оборудвана с индивидуално моторче за да може да се регулира с прецизност въздушният поток, за да може дългообхватният поток да достигне до повече краища на помещението. Също така, може да бъде зададен и диапазон на движение на клапите, при специфични съображения. Всички тези команди се изпълняват директно от дистанционното управление.

partial image

Сензор за движение

Сензорът за движение е перфектно допълнение за да се подобрят възможностите за енергоспестяване и комфорт. Изключително лесен за интегриране, сензорът за движение представлява ъглова плочка която може да бъде поставена допълнително към климатикът по всяко време.

partial image

Функционалност на сензора за движение

Основният начин, по който се постига енергоспестяване чрез сензора за движение е по предварително зададен алгоритъм на работа. При засечено присъствие в помещението (при охлаждане), с намалена активност, се увеличава енергоспестяването, като машината започва работа в икономичен режим. В случай но висока активност на обитателите на помещението, климатизаторът започва да поддържа комфорт с постоянна работа. При отсъствие на движение в продължение на час, машина преминава в режим STAND BY, а при отсъствие за повече от 12 часа - директно се изключва.

partial image

Вкарване на свеж въздух

С допълнителния щуцер за външен въздух може да се вкара пресен въздух в помещението. При наличието на един присъединителен въздуховод, може да се достигне дебит от 1.3 куб.м./час. Ако се добави и втори присъединителен въздуховод, може да се достигне максимален дебит от 2.6 куб.м./час. - Щуцер за външен въздух TC-OAS-E (опция) - Присъединителен въздуховод TC-OAD-E (опция)

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 5.00 - 13.60 - 14.50 4.00 - 15.50 - 16.50
Номинална мощност kW 13.60 15.50
Консумация kW 4.79 4.18
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 6.17 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.42
Енергоефективност - - -
Годишна консумация kWh/a - -
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 50 -20 до 20
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 845 x 970 x 370 298 x 840 x 840
Тегло kg 77.00 25.00
Циркулация на въздуха m³/h 4,500.00 1,140.00
Ниво на шум dB(A) 56.00 31.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 4.60
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 9.52/15.88
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 50 (30)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 50/15
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 3.30 (2.228)
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) /Панел mm 35 x 950 x 950
Тегло /Панел kg 5.00
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

Аксесоари