• Функционален дизайн с две вентилаторни секции
 • Изключително тих: 22 dB(A)
 • Wi-Fi адаптер за безжично управление (опция)
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Мощност
  14
 • Отопление
  5.0 kW
 • Охлаждане
  4.0 kW

1 950.00лв.
01 Функции
02 Описание
All DC инверторна технология

Енергоефективност

Охлаждане
Отопление
SEER
SCOP

Климатикът е оборудван с DC* вентилаторен мотор, произвеждащ повече мощност. По-ефективен и осигуряващ по-широк работен диапазон. Системата е и със синусоиден DC* инверторен контрол, който допълнително подпомага по-голямата ефективност на инверторния компресор на климатика.*DC (Direct Current) – Постоянен ток

partial image

Комфорт и тишина

Новият технологичен дизайн и голямата единична клапа осигуряват комфортен и добре насочен въздушен поток, който достига до пода на помещението. Климатикът е лидер в тишината си на работа спрямо други водещи марки от същия клас. Серията предлага и опцията тих режим, който позволява да се регулира и нивото на шум на външното тяло спрямо инсталационната среда.

Двойно роторен компресор

Серията е технически оборудвана с DC двойнороторен компресор, който осигурява високоефективна работа в широк работен диапазон - от ниска до висока скорост на въртене. В сравнение с обикновения инверторен компресор, „Хиперинверторът“ осигурява много по-добър баланс на работата.Постига ниски вибрации, ниски нива на шум и висока ефективност.

partial image

Икономичен режим на работа

Потребителят може да активира икономичен режим и ръчно от бутон ECONOMY на дистанционното управление. При този режим на работа климатикът ще намали разхода си на електроенергия, както и изходящата мощност. Това е предпочитан режим за преходните периоди на отопление (пролет и есен), но в студените зимни дни е препоръчително да бъде изключен, за да се използва пълната му ефективност.

partial image

10°C Отопление

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, GENERAL предлага полезната екстра - 10 °C Отопление. Тя се активира от бутона 10°C HEAT на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Две вентилаторни секции

За още по-голям уют, климатикът е оборудван с две турбини и две отделни секции за издухване на климатизирания въздух. Комфортът на помещението може да се контролира чрез индивидуален вертикален поток на двете секции.

partial image

Лесен и гъвкав монтаж

Компактният дизайн и специалният метод на засмукване с цяла повърхност, позволяват лесен и гъвкав монтаж. Има 4 (четири) възможности с които серията има възможност най-изтънчено да се пасне в помещението - подов, вграден, полу-вграден или стенен монтаж.

partial image

Лесна поддръжка

Декоративният панел на вътрешното тяло е проектиран да позволява да бъде освободен и да се сваля за по-лесно почистване и поддръжка.

partial image

Зеленият етикет - забележимо качество

Климатиците на General Fujitsu лесно се отличават и се познават по зеления бранд на марката върху външното тяло на климатика. 

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

04 Технически чертежи

technical schema image

Подобни продукити
Аксесоари