Стенен хиперинверторен климатик General Fujitsu ASHG09KHCA/AOHG09KHCAN

Арт. номер: 11065

 • Най-висок клас нискотемпературен хиперинвертор от клас NORDIC
 • Висока сезонна и енергийна ефективност: SEER 9.36 (A+++)/SCOP 5.21 (A+++)
 • Максимална мощност на отопление: 7.2kW
 • Изключително тих: 23dB(A)
 • Нов екологосъобразен хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A+++
 • Мощност
  9 kBtu
 • Отопление
  3.20 kW
 • Охлаждане
  2.50 kW

3 040.00лв.
01 Функции
02 Описание
All DC инверторна технология

Енергоефективност

Охлаждане
A+++
Отопление
A+++
SEER
9.36
SCOP
5.21

Климатикът е оборудван с DC* вентилаторен мотор, произвеждащ повече мощност. По-ефективен и осигуряващ по-широк работен диапазон. Системата е и със синусоиден DC* инверторен контрол, който допълнително подпомага по-голямата ефективност на инверторния компресор на климатика.*DC (Direct Current) – Постоянен ток

partial image

Комфорт и тишина
23.00 dB (A)

partial image

Новият технологичен дизайн и голямата единична клапа осигуряват комфортен и добре насочен въздушен поток, който достига до пода на помещението. Климатикът е лидер в тишината си на работа спрямо други водещи марки от същия клас. Серията предлага и опцията тих режим, който позволява да се регулира и нивото на шум на външното тяло спрямо инсталационната среда.

NORDIC - нискотемпературна серия (-30°C)

Климатиците от подсерия NORDIC са специално проектирани за по-студен климат и запазват параметрите си на отдавана мощност при отопление до -30°C. Те са изключително надеждни и енергоефективни.

partial image

Наложен дизайн с традиции

Със своите елегантни форми, серията взаимства успешния дизайн на най-продаваната серия LM. Внесени са подобрения и иновации, които се възползват от доказалата се във времето техническа окомплектовка.

partial image

Двойно роторен компресор

Серията е технически оборудвана с DC двойнороторен компресор, който осигурява високоефективна работа в широк работен диапазон - от ниска до висока скорост на въртене. В сравнение с обикновения инверторен компресор, „Хиперинверторът“ осигурява много по-добър баланс на работата.Постига ниски вибрации, ниски нива на шум и висока ефективност.

partial image

Високоефективен топлообменник и дизайн

Ефективността на ламбдаобразните топлообменници при този тип климатици е подобрена чрез използването на тънки пластини, по-голяма гъстота и многопоточна технология на хладилния агент. Като допълнение, големият въздушен разпределител подпомага за прецизното регулиране на въздушния поток. Това са и подобренията при климатичната система чрез които се достигат най-високи нива на SCOP и SEER.

partial image

Мощен дифузор

Системата разполага с прецизен контрол на въздушната струя през мощен дифузор. Той я насочва като при отопление тя е плътно надолу осигурявайки комфортен вертикален поток, а при охлаждане струята е хоризонтално насочена, предотвратявайки директен контакт с обитателите на помещението. Този контрол има за цел да направи средата по-комфортна и по-ефективно да се затопли или охлади помещението.

partial image

Сензор за присъствие

Серията разполага със сензор за движение и присъствие ("интелигентно око"). Той отчита човешкото присъствие в помещението и когато потребителите напуснат стаята, климатикът автоматично преминава в икономичен режим на работа. Когато потребителят се върне в стаята, климатичната система автоматично преустановява работа в предишния работен режим. Графиката показва нагледно тази функция.

partial image

10°C Отопление

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, GENERAL предлага полезната екстра - 10 °C Отопление. Тя се активира от бутона 10°C HEAT на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Мощен режим

При нуждата от бързо климатизиране на помещението (бързо охлаждане през лятото/ бързо затопляне през зимата), климатикът от тази серия разполага с мощен режим. Той се активира от бутон POWERFUL на дистанционното управление. Активиран, режимът осигурява продължителна работа на климатика с максимални въздушен поток и развъртане на компресора. Това му позволява да работи с оптималния си капацитет, което води до по-бързо достигане на зададената температура.

partial image

Икономичен режим на работа

Потребителят може да активира икономичен режим и ръчно от бутон ECONOMY на дистанционното управление. При този режим на работа климатикът ще намали разхода си на електроенергия, както и изходящата мощност. Това е предпочитан режим за преходните периоди на отопление (пролет и есен), но в студените зимни дни е препоръчително да бъде изключен, за да се използва пълната му ефективност.

partial image

Таймер с три програми - Седмица / Време / Сън

Седмичният програматор може много лесно да бъде активиран и конфигуриран от безжичното дистанционно управление. Могат да бъдат въведени до 4 настройки за включване и изключване за деня и до 28 за седмицата. Програмите "Време" и "Сън" се въвеждат с едно натискане и при останалите серии.

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 0.90 - 2.50 - 4.65 0.90 - 3.20 - 7.20
Номинална мощност kW 2.50 3.20
Консумация kW 0.45 0.58
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 9.36 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 5.21
Енергоефективност - A+++ A+++
Годишна консумация kWh/a 93.00 671.00
Допустими граници на външна температура °C DB -10 до 43 -30 до 24
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 620 x 790 x 352 295 x 940 x 270
Тегло kg 40.00 17.00
Циркулация на въздуха m³/h 1,810.00 580.00
Ниво на шум dB(A) 42.00 23.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 1.00
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/9.52
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 20 (15)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 15.00
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.10 (0.743)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

Аксесоари