Стенен хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-WT/SRC50ZSX-W1

Арт. номер: 12073

 • Стилен и неподвластен на времето италиански дизайн с награда A'DESIGN
 • Висока енергийна ефективност – SEER 8.30 (A++) / SCOP 4.70 (A++)
 • Изключително тих - 22dB(A)
 • Подвижен панел и иновативна двойна клапа за по-висока ефективност
 • Нов екологосъобразен хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A++
 • Мощност
  18
 • Отопление
  6.00 kW
 • Охлаждане
  5.00 kW

4 149.00лв.
01 Функции
02 Описание
Енергоспестяващи

Енергоефективност

Охлаждане
A++
Отопление
A++
SEER
8.30
SCOP
4.70

Разработените и интегрирани технологии в климатичната система на Mitsubishi Heavy Industries осигуряват висока енергийна ефективност, която е безкомпромисно съчетана с постигането на комфорт при климатизирането на помещението. Благодарение на иновативните технологии и екстри това се постига с лекота и прецизност.

partial image

HyperInverter - висока производителност

Патентовано и използвано единствено и само от Mitsubishi Heavy Industries, името HyperInverter е синоним за висока ефективност, мощност и технологично превъзходство. Оборудвани с двойнороторен компресор, подобрен векторен контрол и високоефективни топлообменници с изключителна защита от корозия, моделите са лидери в своя клас. HyperInverter климатиците се отличават драстично в начина си на работа спрямо микроинверторните и обикновените инверторни климатици. Температурата на изходящия въздух от вътрешното тяло може да достигне до 40°C до 4 минути след пуск на климатизатора (при вътрешна и външна температура от 2°C), и да достигне до 50°C до 8-та работна минута. За сравнение, микроинверторите се нуждаят от 8 минути за да постигнат едва 40°C, а обикновеният инвертор е несъпоставим в тази статистика. Като допълнение, широкият диапазон на отдавани мощности и широкият работен диапазон, правят хиперинверторните климатици от Mitsubishi Heavy Industries предпочитан избор за отопление дори и в региони с екстремно ниски температури.

partial image

Технологично превъзходство

1. Назъбена лопатка на вентилатора - намалена консумация на ел. енергия;

2. Три температурни сензора - помагат за баланса и контрола на стайната температура и влажността;

3. Силиконово покритие на платката - дълготрайна защита от влага;

4. Високоефективен топлообменник - специално проектиран за максимален поток и спестяване на енергия;

5. DC-двигател - ефективност и мощност;

6. Горещо поцинкована ламарина - изключителна корозо-устойчивост;

7. Листовидна решетка - минимално въздушно съпротивление за по-ниски шумови нива и по-висока енергийна ефективност.

partial image

ECO Режим

Климатиците от серията са снабдени с инфрачервен сензор за движение, намиращ се зад предния подвижен панел. При икономичен режим, когато климатизаторът е на охлаждане, той контролира мощността си спрямо активността в помещението и когато няма активност в стаята климатикът преминава към контрол за спестяване на енергия. При режим отопление се наблюдава обратното – при висока активност климатикът преминава в режим икономия, а когато тя е минимална климатизаторът регулира мощността си, за да запази комфорта в помещението.Когато сензорът за движение отчете, че в помещението няма хора, след около 15 минути климатикът сам ще намали мощността си на умерено ниво и ще се върне в нормален режим на робата, след като бъде отчетено движение в стаята.

partial image

Jet AIR технология

Mitsubishi Heavy Industries използват технологии за аеродинамичен анализ, които са част и от проектирането на турбо-реактивните двигатели. Изчислителна динамика на флуидите се използва за проектирането на формата на лопатките на турбината за създаването на съвършена система за циркулация на въздушния поток в климатика (Jet Air Scroll). Въздушната струя, осигурена от системата е проектирана така, че с минимална енергия да достави голямо количество въздух с равномерен, деликатен, безшумен и дългообхватен въздушен поток.

partial image

Тишина и комфорт
22.00 dB (A)

partial image

Изчистеният и неподвластен на времето дизайн на климатика на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems е съобразен и проектиран така, че да бъде тих, да осигури прецизен въздушен поток и контрол на мощността, за да се достави нужния комфорт.

Двойна въздухоразпределителна хоризонтална клапа

За да се създаде максимален комфорт в помещението, климатиците от серията са проектирани с две въздухоразпределителни клапи. С цел оптимизиране на въздушния поток двойните клапи прецизно контролират хоризонталния дългообхватен въздушен поток в режим охлаждане и силния низходящ поток при отопление.

partial image

Режим 3D AUTO (вертикално и хоризонтално миксиране)

Този режим се активира от натискането на бутон 3D AUTO от дистанционното на серията. Три независими двигателчета извършват насочването на въздушната струя, като се постига равномерен и тих въздушен поток, който достига до всички краища на помещението.Благодарение на напълно автоматизирания контрол на въздушния поток и дебит се постига най-ефективно и комфортно климатизиране на цялото помещение.

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ: Въздушната струя е насочена към тавана и студеният въздух не е директно насочен към обитателите на помещението, а се спуска като лек полъх за по-голям комфорт.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ: Въздушната струя е насочена към пода, за да се разстели равномерно в помещението за максимален комфорт при отопление.

partial image

Хоризонтално движение в 8 посоки

Климатикът разполага с индивидуален контрол на лявата и дясната част на вертикалните клапи, което позволява да се избере една от осемте възможности за насочване на въздушния поток.

partial image

Автоматично изключване (Auto OFF)

При отсъствие на активност в помещението за повече от час, климатикът преминава в режим stand-by. Той се включва в момента, в който бъде засечено движение в помещението, а след 12 часа се изключва напълно.

partial image

Режим адаптивно управление с предсказване

Сензорите за температура и влажност на климатика, постоянно следят текущите условия в помещението за да подсигурят ефективната работа на системата. При отопление/охлаждане мощността на работа се следи и контролира автоматично спрямо зададената температура.Fuzzy Auto режимът на климатика предлага прецизен контрол на температурата в помещението за повече комфорт дори и при драстични промени на климатичните условия.

partial image

Самопочистване

Тази функция стартира след спирането на нормалната работа на климатичната система и е с продължителност два часа като има за цел да изсуши вътрешното тяло и да предотврати образуването на плесен. Потребителят може да избере дали да активира този режим.Когато режимът е активен, той подтиска развитието на спорите на плесените и предотвратява развитието на гъбична тъкан.

partial image

Алерген-деактивираща система

Функцията се стартира от дистанционното и продължава 90 минути. Тя има за цел да събере всички алергени и бактерии полепнали по повърхността на алерген-деактивиращия филтър и да ги унищожи като комбинира сложно взаимодействие между температурен и влаго-контрол.

partial image

Безопасна и хигиенична структура

Вентилаторната турбина е направена от специална пластмаса с антибактериално действие, тествана от "Център за изследване на храните - Япония" във връзка с антимикробното действие в JIS Z 2801 2000. При работа, тя доказано убива плесените и микробите, като осигурява по- чиста среда.

partial image

Алерген-деактивиращ филтър

Алерген-деактивиращият филтър унищожава напълно полени, паразити и алергени от домашни любимци, но и също неутрализира и убива всички видове бактерии, плесени и вируси.

partial image

Фотокаталитичен филтър

За качеството на въздуха допълнително подпомага и миещия се фотокаталитичен филтър, който поддържа въздуха свеж, пречиствайки молекулите причиняващи миризма.

partial image

Тиха работа

Режим SILENT се активира директно от дистанционното управление и има за цел да направи външния агрегат по-тих. При активиране на режима външното тяло на климатика става с до 3dB(A) по-тихо от стандартното звуково ниво - 45dB(A) или по-малко. Заедно с тишината се намалява и производителността на компресора като той започва да работи с мощност от 60% от номиналната и максималната скорост на вентилатора ще бъде по-ниска от номиналната.

partial image

Нощно паддържане

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, Mitsubishi Heavy Industries предлага полезната екстра "Night Setback". Тя се активира от бутона NIGHT SETBACK на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Режим HI POWER

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ

Специално разработен, този режим на работа има за цел да достави мощен студен въздушен поток за по-бързо охлаждане на помещението. Той е изключително полезна опция при нуждата да охладите вашето помещение в горещ летен ден, когато климатикът не е работил. Този режим на работа е проектиран да трае 15 минути, за да се избегне преохлаждане на помещението, като след това климатикът се връща към нормален режим на работа.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ

Подобно на режим охлаждане при отопление този режим може да се използва за бързо затопляне на помещението в студените зимни дни. Режимът е разработен така, че да може да се превърти по-голямо количество въздух, за да може да се усети топлина в най-ниските зони на помещението където е по-студено. И тук режимът трае само 15 минути, след което климатикът се връща обратно в нормален режим на работа, но това е достатъчно за да стоплите бързо когато ставате от леглото или се прибирате вкъщи през студените зимни дни.

partial image

Широк температурен диапазон

Високотехнологични, моделите могат да предложат сравнително разширен диапазон на работа както при отопление, така и на охлаждане. Това позволява на климатизаторите да запазят отношенията на отдавана и консумирана мощност дори при екстремно ниски или високи температури.

partial image

Wi-Fi контрол "Smart M-Air"

Чрез Wi-Fi устройството WF-RAC на Mitsubishi Heavy Industries може да направите вашият климатик да се контролира през вашия телефон или таблет посредством апликацията M-Air. През апликацията може лесно да се конфигурира седмичен таймер, да се наблюдава енергоефективността посредством графика на консумирана електроенергия, и да се изпълняват всички функции на дистанционното управление. Устройството може да се монтира във вътрешното тяло или до него, както е при Wi-Fi контролера AirconWithMe на Intesis.

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 1.00 - 5.00 - 6.20 0.80 - 6.00 - 8.20
Номинална мощност kW 5.00 6.00
Консумация kW 1.24 1.36
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 8.30 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.70
Енергоефективност - A++ A++
Годишна консумация kWh/a 211.00 1,341.00
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 46 -20 до 24
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 640 x 871 x 290 305 x 920 x 220
Тегло kg 45.00 13.00
Циркулация на въздуха m³/h 2,340.00 1,038.00
Ниво на шум dB(A) 49.00 22.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 2.40
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/12.70
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 30 (30)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 20.00
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.30 (0.878)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

05 За изтегляне
Брошура MHI серия DIAMOND (ZSX) Изтегли
Ръководство за експлоатация MHI серия DIAMOND (ZSX).pdf Изтегли
Подобни продукити
Аксесоари