Стенен инверторен климатик Auratsu AWX-24KTGI/AWX-24KTGO

Арт. номер: 14004

 • Висока сезонна и енергийна ефективност: SEER 6.10 (A++)/SCOP 4.00 (A+)
 • Работа в режим отопление при -25°C
 • Изключително тих: 28 dB(A)
 • Wi-Fi адаптер за безжично управление (опция)
 • Хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A++
 • Мощност
  24
 • Отопление
  7.30 kW
 • Охлаждане
  7.00 kW

1 899.00лв.
01 Функции
02 Описание

Инверторторни технологии

Енергоефективност

Охлаждане
A++
Отопление
A+
SEER
6.10
SCOP
4.00

Разработената и интегрирана инверторна технология в климатиците AURATSU спомага за намаляване на енергийната консумация и повишаване на енергоефективността на машината. Компресорите на всички климатични инсталации AURATSU са направени от масивни и здрави компоненти, които са изключително издръжливи на работа под налягане. Мощният мотор на инсталацията гарантира безотказна работа при широк работен и температурен диапазон.

partial image

Wi-Fi дистанционен контрол

LAN устройството позволява управлението на всички функции на климатика дистанционно от офиса, на път към вкъщи през мобилно приложение. Чрез интелигентния си контрол, виe имате достъп до абсолютно всички функции за контрол на вашата климатична система.

partial image

Каталитичен филтър

AURATSU използва многослоен каталитичен филтър, който отстранява вредни частици и неприятни миризми от въздуха. Филтърът спомага за елиминирането и на вредни органични съединения и за неутрализирането на вредни формалдехидни частици.

partial image

Чист въздух

Модерните филтри използвани в продуктовата гама на AURATSU, гарантират чист и свеж въздух в климатизираното помещение. Филтрите успяват да уловят дори най-фините частици домашен прах, бактерии и микроби, оставяйки въздуха по-чист и здравословен.

partial image

Самопочистване на топлообменника

За да се подсигури най-високата хигиена и комфорт за вашето помещение, AURATSU използва най-новите технологии за самопочистване на топлообменника на вътрешното тяло. По време на хигиеничния процес, вътрешното тяло елиминира влагата във вътрешното тяло, предотвратявайки развитието на микроорганизми и гъбични образувания.

partial image

Засичане на теч на хладилен агент

Климатикът е оборудван с вграден газоанализатор и при евентуално изтичане на хладилен агент, вътрешното тяло ще изпише съобщение "EC" и климатикът ще се изключи автоматично. Тази функция помага от евентуално изтичане на газ в стаята и предпазва компресора от евентуална повреда.

partial image

Температурен сензор

Температурният сензор е вграден в дистанционното управление. По този начин се постига по-точно отчитане на температурата в помещението, защото е в непосредствена близост до обитателите. Това спомага за климатика да се настрои спрямо нуждите на помещението.

partial image

Памет на позицията на клапите

Посредством тази интегрирана функция след всяко изключване на климатичната система последната позицията на клапите е запаметена. При следващото включване на климатизатора, той ще се върне към последно зададените параметри.

partial image

Автоматичен рестарт

При евентуални нарушения в електрозахранващата мрежа, климатикът е оборудван с функция да запомни последните си настройки и при възстановяване на електроподаването автоматично се връща към режим на работа при последно зададените параметри. Тази опция е изключително полезна както за зимните, така и за летните месеци и помага да поддържа помещението аклиматизирано дори и при ваше отсъствие.

partial image

Функция сън

При функция сън, климатикът се грижи за вашия комфорт като налага интелигентен контрол на температурата. Зададената температура се увеличава с по 1°C на час в продължение на 2 часа (респективно, намалява при отопление). През това време вентилацията е на минимална скорост за по-голям комфорт и безшумна работа. След 5 часа климатикът сам се изключва, гарантирайки комфортна и почти незабележима промяна в температурата която гарантира уют и енергоспестяване.

partial image

Режим изчакване

Спира се токоподаването към неизползваемите електрически компоненти, понижавайки консумацията до 1W. В сравнение с други електроуреди, климатикът консумира до 80% по-малко енергия при режим изчакване.

partial image

Аварийно стартиране

Функцията позволява на климатика да стартира работа дори при проблем с някой от сензорите. По този начин се позволява на климатика да продължи работа до момента в който проблемът бъде отстранен от квалифициран сервизен екип.

partial image

8°C Отопление

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, AURATSU предлага полезната екстра - 8°C Отопление. При активирането й климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 8°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Инверторен мотор на вътрешното тяло

28.00 dB (A)

partial image

Плавната работа на инверторния мотор на турбината на вътрешното тяло гарантира изключително тиха работа на климатичната система AURATSU.

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 2.10 - 7.00 - 7.90 1.60 - 7.30 - 8.80
Номинална мощност kW 7.00 7.30
Консумация kW 2.35 2.04
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 6.10 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.00
Енергоефективност - A++ A+
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 50 -25 до 30
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 702 x 845 x 363 327 x 1040 x 220
Тегло kg 51.50 12.30
Циркулация на въздуха m³/h 3,000.00 980.00
Ниво на шум dB(A) 59.50 28.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Максимална денивелация m 25.00
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 9.52/15.88
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 50 (5)
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.6 (1.080)
Подобни продукити
Аксесоари