Стенен инверторен климатик Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZTL-W/SRC63ZTL-W

Арт. номер: 12285

 • Компактен, стилен и неподвластен на времето дизайн
 • В комплект с Wi-Fi управление
 • Висока енергийна ефективност – SEER 7.50 (A++) / SCOP 4.60 (A++)
 • Изключително тих - 30dB(A)
 • Нов екологосъобразен хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A++
 • Мощност
  22
 • Отопление
  7.10 kW
 • Охлаждане
  6.30 kW

3 503.00лв.
01 Функции
02 Описание
Енергоспестяващи

Енергоефективност

Охлаждане
A++
Отопление
A++
SEER
5.50
SCOP
4.60

Разработените и интегрирани технологии в климатичната система на Mitsubishi Heavy Industries осигуряват висока енергийна ефективност, която е безкомпромисно съчетана с постигането на комфорт при климатизирането на помещението. Благодарение на иновативните технологии и екстри това се постига с лекота и прецизност.

partial image

Тишина и комфорт
30.00 dB (A)

partial image

Изчистеният и неподвластен на времето дизайн на климатика на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems е съобразен и проектиран така, че да бъде тих, да осигури прецизен въздушен поток и контрол на мощността, за да се достави нужния комфорт.

Режим адаптивно управление с предсказване

Сензорите за температура и влажност на климатика, постоянно следят текущите условия в помещението за да подсигурят ефективната работа на системата. При отопление/охлаждане мощността на работа се следи и контролира автоматично спрямо зададената температура.Fuzzy Auto режимът на климатика предлага прецизен контрол на температурата в помещението за повече комфорт дори и при драстични промени на климатичните условия.

partial image

Jet AIR технология

Mitsubishi Heavy Industries използват технологии за аеродинамичен анализ, които са част и от проектирането на турбо-реактивните двигатели. Изчислителна динамика на флуидите се използва за проектирането на формата на лопатките на турбината за създаването на съвършена система за циркулация на въздушния поток в климатика (Jet Air Scroll). Въздушната струя, осигурена от системата е проектирана така, че с минимална енергия да достави голямо количество въздух с равномерен, деликатен, безшумен и дългообхватен въздушен поток.

partial image

Двойна въздухоразпределителна хоризонтална клапа

За да се създаде максимален комфорт в помещението, климатиците от серията са проектирани с две въздухоразпределителни клапи. С цел оптимизиране на въздушния поток двойните клапи прецизно контролират хоризонталния дългообхватен въздушен поток в режим охлаждане и силния низходящ поток при отопление.

partial image

Хоризонтално движение в 8 посоки

Климатикът разполага с индивидуален контрол на лявата и дясната част на вертикалните клапи, което позволява да се избере една от осемте възможности за насочване на въздушния поток.

partial image

Режим 3D AUTO (вертикално и хоризонтално миксиране)

Този режим се активира от натискането на бутон 3D AUTO от дистанционното на серията. Три независими двигателчета извършват насочването на въздушната струя, като се постига равномерен и тих въздушен поток, който достига до всички краища на помещението.Благодарение на напълно автоматизирания контрол на въздушния поток и дебит се постига най-ефективно и комфортно климатизиране на цялото помещение.

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ: Въздушната струя е насочена към тавана и студеният въздух не е директно насочен към обитателите на помещението, а се спуска като лек полъх за по-голям комфорт.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ: Въздушната струя е насочена към пода, за да се разстели равномерно в помещението за максимален комфорт при отопление.

partial image

Режим HI POWER

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ

Специално разработен, този режим на работа има за цел да достави мощен студен въздушен поток за по-бързо охлаждане на помещението. Той е изключително полезна опция при нуждата да охладите вашето помещение в горещ летен ден, когато климатикът не е работил. Този режим на работа е проектиран да трае 15 минути, за да се избегне преохлаждане на помещението, като след това климатикът се връща към нормален режим на работа.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ

Подобно на режим охлаждане при отопление този режим може да се използва за бързо затопляне на помещението в студените зимни дни. Режимът е разработен така, че да може да се превърти по-голямо количество въздух, за да може да се усети топлина в най-ниските зони на помещението където е по-студено. И тук режимът трае само 15 минути, след което климатикът се връща обратно в нормален режим на работа, но това е достатъчно за да стоплите бързо когато ставате от леглото или се прибирате вкъщи през студените зимни дни.

partial image

Технологично превъзходство

1. Назъбена лопатка на вентилатора - намалена консумация на ел. енергия;

2. Три температурни сензора - помагат за баланса и контрола на стайната температура и влажността;

3. Силиконово покритие на платката - дълготрайна защита от влага;

4. Високоефективен топлообменник - специално проектиран за максимален поток и спестяване на енергия;

5. DC-двигател - ефективност и мощност;

6. Горещо поцинкована ламарина - изключителна корозо-устойчивост;

7. Листовидна решетка - минимално въздушно съпротивление за по-ниски шумови нива и по-висока енергийна ефективност.

partial image

Алерген-деактивиращ филтър

Алерген-деактивиращият филтър унищожава напълно полени, паразити и алергени от домашни любимци, но и също неутрализира и убива всички видове бактерии, плесени и вируси.

partial image

Самопочистване

Тази функция стартира след спирането на нормалната работа на климатичната система и е с продължителност два часа като има за цел да изсуши вътрешното тяло и да предотврати образуването на плесен. Потребителят може да избере дали да активира този режим.Когато режимът е активен, той подтиска развитието на спорите на плесените и предотвратява развитието на гъбична тъкан.

partial image

Алерген-деактивираща система

Функцията се стартира от дистанционното и продължава 90 минути. Тя има за цел да събере всички алергени и бактерии полепнали по повърхността на алерген-деактивиращия филтър и да ги унищожи като комбинира сложно взаимодействие между температурен и влаго-контрол.

partial image

Тиха работа

Режим SILENT се активира директно от дистанционното управление и има за цел да направи външния агрегат по-тих. При активиране на режима външното тяло на климатика става с до 3dB(A) по-тихо от стандартното звуково ниво - 45dB(A) или по-малко. Заедно с тишината се намалява и производителността на компресора като той започва да работи с мощност от 60% от номиналната и максималната скорост на вентилатора ще бъде по-ниска от номиналната.

partial image

Нощно паддържане

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, Mitsubishi Heavy Industries предлага полезната екстра "Night Setback". Тя се активира от бутона NIGHT SETBACK на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Ново дистанционно управление

Моделите от серията са в комплект с новото дистанционно управление на Mitsubishi Heavy Industries, което е с опростен дизайн и изключително лесно за използване. То предоставя още по-точен контрол на температурата с настройка до 0.5℃. За допълнително улеснение на потребителят, дистанционното е и с подсветка, за по-лесен контрол дори при ограничена осветеност или пълна тъмнина.

partial image

Wi-Fi контрол "Smart M-Air"

Чрез Wi-Fi устройството WF-RAC на Mitsubishi Heavy Industries може да направите вашият климатик да се контролира през вашия телефон или таблет посредством апликацията M-Air. През апликацията може лесно да се конфигурира седмичен таймер, да се наблюдава енергоефективността посредством графика на консумирана електроенергия, и да се изпълняват всички функции на дистанционното управление. Устройството може да се монтира във вътрешното тяло или до него, както е при Wi-Fi контролера AirconWithMe на Intesis.

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 1.20 - 6.30 - 7.10 1.00 - 7.10 - 8.50
Номинална мощност kW 6.30 7.10
Консумация kW 1.84 2.01
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 5.50 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.60
Енергоефективност - A++ A++
Годишна консумация kWh/a 295.00 1,615.00
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 46 -15 до 24
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 640 x 871 x 290 294 x 998 x 230
Тегло kg 42.50 12.00
Циркулация на въздуха m³/h 2,580.00 1,020.00
Ниво на шум dB(A) 42.00 30.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 2.60
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/12.70
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 30 (15)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 20.00
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.20 (0.810)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

Аксесоари