• Сплит термопомпа въздух-вода
 • Отопление, охлаждане и опция за битова гореща вода (БГВ)
 • Компактно и напълно оборудвано вътрешно тяло
 • Вграден разширителен съд и високоефективен пластинчат топлообменик
 • Циркулационна помпа, манометър и вграден нагревател
 • Интуитивен контролер с Wi-Fi управление
 • Мощност на отопление (COP): 8.30kW (5.20)

 • Клас
  A+++
 • Мощност
  8.0 kW
 • Отопление
  8.30 kW
 • Охлаждане
  8.40 kW

9 280.00лв.
01 Функции
02 Описание

Иновативен дизайн на вентилаторните лопатки

Термопомпата е с иновативен дизайн на острието, който ефективно намалява съпротивлението на въздушния поток и използва 30% по-малко енергия. Така разпределението на налягането се оптимизира, а шумът се намалява.

partial image

Външна температура

Термопомпите Kaisai разполагат с 32 метеорологични температурни криви, зададени като стандарт. В зависимост от тях, температурата на водата се настройва автоматично въз основа на външната температура. Можете да настроите и своите персонализирани криви, които да отговорят на индивидуалните ви температурни изисквания. 

partial image

Сушене и загряване на пода

Термопомпите Kaisai ще осигурят отлична грижа за пода вкъщи. Те разполагат с режим на сушене и с режим на предварително загряване. Благодарение на тях подовата настилка ще бъде предпазена от издутини и дори напукване. Това работи изключително успешно в новопостроени сгради, веднага след изливането на пода, в който е останала много вода. 

partial image

Дезинфекция на БГВ

Осигурете здравословна среда за цялото семейство! Функцията за дезинфекция на БГВ загрява водата в системата до 70°C. Така високата температура убива повечето бактерии (включително Legionella).

partial image

Антикорозионно покритие

Алуминиевите ламели на топлообменника имат допълнително хидрофилно покритие. Това повишава тяхната устойчивост на атмосферни условия и им осигурява до по-дълъг експлоатационен живот и по-ниска чувствителност към корозия.

partial image

Сигурност

Интелигентната система на термопомпата разполага с автоматизация, която е специално проектирата, за да предпази уреда от повреда. Машината е специално проектирана с елементи които са взривозащитени и осигуряват по-висока защита при евентуален теч на хладилен агент R32, който е не само особено екологичен, но и по-ефективен при екстремни условия. 

partial image

Данни в реално време

Благодарение на тази функция можете да наблюдавате основните работни параметри на устройството в реално време. Така, в случай на грешка в работата може да се осигури бърза реакция. Има 4 режима на работа: охлаждане, отопление, БГВ и автоматичен. За да отговорим на вашите индивидуални изисквания, можете да комбинирате 3 от режимите.

partial image

Енергийна ефективност

Термопомпите разполагат с енергийно ефективни инверторни компресори, които позволяват регулиране на мощността на отоплението. Това осигурява изключително висока ефективност на цялата система и намалява експлоатационните разходи на помпата. Термопомпите Kaisai имат COP до 5,20. Колкото по-висок е коефициентът, толкова повече топлина може да се генерира при използване на същото количество електроенергия. 

partial image

Ограничаване на мощността

На ваше разположение са 8 нива за избор в зависимост от максимално допустимото захранване на мрежата. Това позволява термопомпата да бъде адаптирана към по-широк спектър от приложения.

partial image

Функция SMART GRID

Благодарение на тази функция термопомпата адаптира работата си към различни режими на електозахранващата мрежа. Така консумацията на енергия на системата може да се регулира автоматично в зависимост от най-високата/най-ниската мощност, с цел понижавана на разходите при експлоатация във възможно най-голяма степен. С тази функция помпата се включва автоматично, за да се възползва от по-евтина енергийна тарифа или да съхранява излишната мощност от фотоволтаична система.

partial image

Мониторинг на консумацията на електроенергия

С помощта на тази функция можете да анализирате потреблението на електроенергия на термопомпата в различни интервали от време. Имате възможност и да оптимизира нейните настройки, за да спестите още повече и да намалите разходите за отопление.

partial image

Инверторен компресор

Инверторната технология на термопомпа Kaisai намалява консумацията на енергия, благодарение на което разходите за охлаждане и отопление намаляват. Работата на компресора е изключително тиха и по-бързо осигурява желаната температура.

Компресорът на термопомпите на Kaisai е изключително надежден, тъй като за изработката му са използвани издръжливи и устойчиви на високо налягане материали. Той може да работи при екстремни условия в 24-часов режим.

partial image

Двойно-роторен компресор

Компресорът на термопомпата е с изключително високо ниво на ефективност, което осигурява и висока производителност. Уникалният дизайн минимизира вибрациите на движещите се части, като ефективно намалява нивата на шум. 

partial image

DC вентилатор

Термопомпата е с инверторен вентилаторен мотор, който осигурява по-висока ефективност и тишина при работа. Модулите могат да използват няколко скорости на вентилатора, което намалява консумацията на енергия и времето, необходимо за достигане на зададената температура. От своя страна, използването на най-съвременни технологии позволява намаляване на нивата на шум.

partial image

Функция "Holiday programme"

Планирате да сте извън дома си за дълъг период от време? Фyнĸциятa "Holiday programme" ще ви помогне да регулирате настройките без да променяте седмичния си график. С тази функция можете да изключите загряването на БГВ, дезинфекцията в предварително зададен интервал от време, както и да намалите температурата в помещенията. Отдело системата разполага с функция „Holidays at home“, която позволява поставянето на пауза на всички графици, за да се насладите напълно на продължителния престой у дома.

partial image

Безшумност

Пълният комфорт се постига лесно с термопомпите Kaisai. Те са с инверторни компресори във външните тела и са изключително тихи по време на работа. Външното тяло е с компактен дизайн с един вентилатор, който осигурява много висока производителност и по-ниско ниво на шум. В допълнение към това, термопомпата разполага и с функция за безшумен режим с две нива на работа, която можете да включите винаги когато искате да се насладите на повече тишина. 

partial image

Стандартен WiFi контрол

Управлението на цялата система е на един клик разстояние! С помощта на приложение на телефона или таблета можете с лекота да контролирате температурата на въздуха или на водата от разстояние. С него получавате:

 • Интуитивно дистанционно управление
 • Мониторинг на текущото състояние на устройството; превключване на зони с лекота; контрол на температурата на битовата гореща вода
 • Информация за грешки
 • Информация за текущата консумация на енергия

partial image

Два отоплителни кръга

Искате да се отоплявате едновременно с радиатори и подово отопление? Благодарение на функцията за два отоплителни кръга можете изключително прецизно да регулирате температурата поотделно за всеки от кръговете. Така ще създадете идеалната за вашето семейство среда. 

partial image

KMK сплит термопомпа

Термопомпата тип сплит е система за отопление и охлаждане, която се състои от две основни части: външно тяло и вътрешно тяло (хидромодул). Вътрешното тяло на термопомпата KAISAI съдържа всички нужни хидравлични компоненти -  циркулационна помпа, разширителен съд, предпазен и въздушен вентил, датчик за поток, манометър и воден нагревател. Хидромодулът е изключително компактен и лесен за монтаж и поддръжка.

partial image

Изключителни ниски нива на шум
38 dB (A)

partial image

Иновативният дизайн на термопомпите KAISAI е воден от целта за производството на един супер тих и високопроизводителен продукт. Използваният двойнороторен инверторен компресор е изключително тих и балансиран. Компактният дизайн и влагането на един високоефективен вентилатор допълнително спомагат за термопомпите KAISAI да са до 6dB по-тихи от други подобни продукти на пазара.

Контрол на два отоплителни кръга

Вграденият контролер на термопомпите KAISAI позволява управлението на два отоплителни кръга, изключително полезно и приложимо при отопление на жилище едновременно с подово отопление и радиатори (или вентилаторни конвектори). Тази функция позволява прецизен контрол на отоплението в двете зони и може да бъде контролирано и наблюдавано както от контролера на термопомпата, така и от мобилното приложение за дистанционен контрол.

partial image

Възможност за Wi-Fi контрол

Термопомпите на KAISAI са оборудвани с дистанционен достъп през Wi-Fi, който прави управлението на уреда изключително лесно и интуитивно. През специално разработената апликация за смартфон или таблет, потребителят може да прави следното:

 • Дистанционен пуск и контрол на температурата по зони;
 • Мониторинг на текущото състояние на термопомпата;
 • Контрол на БГВ, отопление и охлаждане;
 • Следене на информация за грешки;
 • Следене на текуща информация за ел. консумация.

partial image

Информация и контрол в реално време

Тази функция предоставя на потребителя възможността за преглед на основните работни параметри на устройството в реално време. Това позволява и за навременото уведомяване на сервизен екип при евентуална грешка на съоръжението. Има 4 режима на работа: охлаждане, отопление, БГВ и автоматичен. За да отговорите на различните изисквания на потребителите, можете да се комбинират 3 режима.

partial image

Мониторинг на консумираната електроенергия

KAISAI предоставя на потребителя възможността да анализира потреблението на електроенергия от термопомпата на различни интервали от време и да оптимизира нейните настройки, за да спести още повече по отношение на разходите за отопление. Консумацията на ел. енергия може да бъде представена в разлини изгледи:

 • дневна консумация
 • седмична консумация
 • месечна консумация
 • годишна консумация

partial image

Програмен режим "почивка"

Когато за по-дълго време сте извън дома, не е нужно да променяте зададения седмичния график на работа на термопомпата. В режим „Почивка“ можете да изключите загряването на БГВ, дезинфекцията в предварително зададен интервал от време и да намалите температурата в сградата, наред с други неща. Отделна функция „Почивки у дома“ позволява да се поставят на пауза зададените седмични графици за продължителността на дълъг и уютен престой у дома.

partial image

Интуитивен и функционален контролер

Новият интерфейс на управление на термопомпите KAISAI е изключително опростен и лесен за навигация. Интуитивното меню се адаптира спрямо предпочитаните потребителски настройки и разполага с бърз и опростен достъп за основни настройки на термопомпата. Стандартно вградения Wi-Fi модул позволява ежедневна визуализация и оптимизация на работата на термопомпата през смартфон или таблет.

partial image

Иновативни технологии и дизайн

За направата на термопомпите KAISAI се използват модерни и високоефективни технологии за да се гарантира безупречната и тиха работа на машините. Използваният мотор на вентилатора е с DC инверторна технология и е с 10% по-висока продуктивност, а същевременно 35% по-малък в размер. 

Благодарение на бионичния дизайн на перката на вентилатора ефективно се намалява съпротивлението на въздушния поток и нивото на шума. Тази оптимизация гарантира и равномерен въздушен поток като се използва 30% по-малко енергия. Вдлъбнатият дизайн на смукателната повърхност намалява размера на изходящия вихър, а намаленото тегло подобрява производителността. Прорезът на ръба променя разпределението на налягането върху задния му ръб, което от своя страна води до намален шум.

partial image

Двойнороторен компресор

Използваният двойнороторен компресор е с висока производителност и ефективност. Уникалният дизайн на двете нагнитателни камери и балансните тежести разположени на 180° минимизират вибрациите на движещите се части, като ефективно намалява нивата на шум.

partial image

Отопление и подсушаване на пода

Режимът на сушене и режимът на предварително загряване предпазват пода от издутини и дори напукване. В новопостроени сгради този режим работи добре веднага след изливането на подовата замазка, когато е все още влажно. Този режим може да се използва и за контрол на влажността и превенция от простудяване на летни вили или не напълно обитаеми жилища. 

partial image

Възможност за производство на БГВ

Термопомпата KAISAI предлага възможност за производство на битова гореща вода (БГВ) за нуждите на домакинството. За целта е необходимо присъединяване на бойлер със серпентина, както и закупуването на трипътен вентил. Битовата гореща вода, която може да бъде произведена от термопомпите KAISAI, достига до 60°C. 

partial image

Хладилен агент R32

Тепмопомпената система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Външно Вътрешно
Модел комплект KHA-08RY1 KMK-100RY1
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 865 x 1118 x 523 790 x 420 x 270
Тегло kg 77 37
Ниво на шум dB(A) 58 38
  Мерна единица Стойност
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 35°C) kW 8.30
COP при 7°C (вода 35°C) - 5.00
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 55°C) kW 7.10
COP при 7°C (вода 55°C) - 4.10
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 18°C) kW 8.40
EER при 35°C (вода 18°C) - 5.05
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 7°C) kW 7.40
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/15.88
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 20
EER при 35°C (вода 7°C) - 3.38
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.50 (1.01)
Клас на сезонна енергийна ефективност (вода 35°C / вода 55°C) - A+++/A++
Температурен диапазон при отопление на водата (с ел.нагревател) °C -25~43
Температурен диапазон при отопление на водата °C -25~35
Температурен диапазон при охлаждане на водата °C -5~43
Максимална дължина на тръбите m 30
Аксесоари