• Сплит термопомпа въздух-вода: външно тяло FDCW71VNX-W + хидро модул HSB100-W + управление RC-HY20-W + циркулационна помпа CPD 11-25M-65
 • Отопление, охлаждане и опция за битова гореща вода (БГВ)
 • Компактен дизайн и интуитивен многофункционален контролер с цветен дисплей
 • Възможност за каскадно свързване спрямо индивидуалните нужди на обекта
 • Възможност за паралелно командване на странични топлинни източници
 • Подходяща за обновяване на съществуващи отоплителни инсталации
 • Мощност на охлаждане (EER): 10.70kW (3.35)
 • Мощност на отопление (COP): 8.30kW (4.09)

 • Клас
  A+
 • Мощност
  8 kW
 • Отопление
  8.30 kW
 • Охлаждане
  10.70 kW

12 099.00лв.
01 Функции
02 Описание

Mitsubishi Heavy Industries - HYDROLUTION

Продуктовата гама от термопомпи Въздух-Вода предлага завършена модерна система за отопление, охлаждане и производство на гореща вода за вашия дом, офис и хотел. Благодарение на интегрираните технологии разработени от Mitsubishi Heavy Industries, гамата от продукти Hydrolution е един от най-безопасните, най-икономичните и природосъобразни възможности налични днес. Hydrolution е специално разработена система, която позволява инженерно надграждане и управление на паралелни отопляеми източници. Възможността за каскадно подвързване на повече от една термопомпена система, както и присъединяването на газов котел или слънчеви колектори, представят гъвкавост и широк брой от възможности за приложение.

partial image

Конфигурация сплит

Предлаганата система Hydrolution се състои от:

 • Хидробокс HSB (вътрешно тяло)
 • Агрегат FDCW*VNX (външно тяло)
 • Управление RC-HY20
 • Циркулационна помпа CPD11-25M-75

partial image

Интегриране към съществуващи инсталации

Hydrolution може да бъде интегрирана към вече изградени инсталации или към нови инсталации с подово отопление, радиатори или вентилаторни конвектори. Всяка термопомпа от продуктовата гама Hydrolution е идеален заместител на стари газови котли или твърдо гориво.

partial image

Нагревател на дренажа

Кондензът отделян при обикновените термопомпи по време на отоплителната работа (особено в студени райони) се натрупва и замръзва по външното тяло, което води до недостатъчна отоплителна мощ или до повреда на топлообменника. Hydrolution е специално оборудван с нагревател на дренажа (стандартно оборудване), който предотвратява замръзване на конденза и защитава топлообменника при отрицателни температури.

partial image

Гореща вода до 65˚C

Максималната температура на битовата гореща вода, която може да бъде достигната е 65°C. Това се постига чрез допълнителния нагревател на Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution ELK9M, който може да бъде закупен отделно. Tемпературата на затопляне на водата която се постига само при работата на компресора е до 58°C.

За производство на БГВ е необходимо присъединяване на бойлер със серпентина (напр. PT300 или PT500), както и закупуването на трипътен вентил Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution VST.

partial image

Енергоспестяване

Hydrolution доставя оптимални годишни експлоатационни разходи, благодарение на ефективността си и интегрираните технологии. Скоростта на хиперинверторния компресора се контролира според нуждата, което в резултат прави системата с най-високите нива на COP в индустрията - от 4,09 до 5.32 в режим на отопление, съответстващо на енергиeн клас Grade 1.

partial image

Висока ефективност

В резултат от дългогодишен опит и инвестици в развойната дейност на компанията Mitsubishi Heavy Industries, в системите Hydrolution са интегрирани най-върховите технологии за ефективност дори при най-суровите условия на експлоатация. Използваният двойно роторен компресор е проектиран да бъде ефективен и да запази работните си параметри дори при ниски температури на околната среда (-20°C), за да може да издържи и на най-тежките зимни условия.

partial image

Богато разнообразие от вътрешни тела

Всеки потребител сам прави своя избар от конвектори, радиатори и лири в зависимост от своите нужди и предпочитания. Термопомпената система предразполага и за изграждане на подово отопление, носещо изключителен комфорт и уют от постоянно топлия под. Може да разгледате пълната гама и богатото разнообразие от предлаганите от N Pole вентилаторни конвектори, радиатори и лири за баня.

При проектирането и използването на термопомпената система в режим охлаждане е задължително да се монтират вентилаторни конвектори.

partial image

Управление RC-HY40

Оборудван с голям цветен дисплей и изключително достъпен интерфейс, многофункционалното управление дава ясна информация за текущото състояние на термопомпата Hydrolution. За разлика от базовото управление RC-HY20, с RC-HY40 могат да се управляват повече от една инсталация Hydrolution. Дистанционното предоставя общ преглед на данните на всички монтирани уреди, както температура и време на работа. LAN връзката за контрол през интернет чрез myUpway, дава бърз общ преглед на текущото състояние на инсталацията и възможност за дистанционен контрол.

partial image

Тих режим

Тихият режим намалява нивата на шум от външното тяло при отопление, като намалява скоростта на компресора и вентилатора. ON/OFF таймера може да бъде настроен от дистанционното управление. Нивото на звуковото налягане при разстояние 5м е около 35 dB.

partial image

Каскадно свързване (до 128kW)

Всички сплит системи Hydrolution предлагат възможност за модулни комбинации (каскадно свързване) чрез които да се достигне нужната мощност за отопление или охлаждане. Могат да се комбинират до 8 системи и да се управляват от контролер RC-HY40.Чрез каскадното подвързване на термопомпите, не само се повишава мощността на системата, но и се регулира ефективността, повишава се надеждността и се подсигурява непрекъсната работа на системата, дори при нужда от сервизиране.

Чрез комбинацията на системи от различни мощности се дава изключителна гъвкавост за постигане на нужните параметри без да се прави преоразмеряване с голяма и енергоемка термопомпа.

*Представеният пример е на система MHI Hydrolution 42kW, резултат от комбинацията на 2х MHI Hydrolution16kW и 1х MHI Hydrolution10kW.

partial image

Интеграция на външен отоплителен източник

Системата MHI Hydrolution, оборудвана с RC-HY40, има възможност за интеграция на външен отоплителен източник - пелетна горелка или газов бойлер. В тази окомплектовка е възможно да се зададе температура на водата до 65°C с помощта на външния източник и без нужда от нагревател ELK9M. Това гарантира непрекъсната и независима работа на отоплителната система при всякакви условия. Управлението на Mitsubishi Heavy Industries предоставя възможност за 3 режима на работа:

 • Автоматичен режим: задава се оперативната температура както на термопомпата ката и на външния източник.
 • Ръчен режим: изберане на режим вкл./изкл. за термопомпа или за външен топлинен източник. 
 • Само външен източник: позволява използването на външния източник за отопление и БГВ

partial image

LAN управление през myUpway

Специално разработено за Mitsubishi Heavy Industries, myUpway предоставя възможност за мониторинг и контрол на Hydrolution. Всеки контролер окъм системите Hydrolution е оборудван с LAN порт за жична връзка към интернет. След свързване е нужно създаване на потребителски профил за достъп до бърз общ преглед на текущото състояние на инсталацията и възможност за дистанционен контрол.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 750 х 880 х 340 400 х 460 х 250
Тегло kg 60 18
Ниво на шум 45 -
  Мерна единица Стойност
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 35°C) kW 2.00 - 8.30 - 8.30
EER при 35°C (вода 7°C) - 2.68
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 45°C) kW 3.00 - 8.00 - 8.00
COP при 7°C (вода 45°C) - 3.33
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 18°C) kW 2.70 - 10.70 - 10.70
EER при 35°C (вода 18°C) - 3.35
Клас на сезонна енергийна ефективност (вода 35°C / вода 55°C) - A+/A+
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 7°C) kW 2.00 - 7.10 - 7.10
Температурен диапазон на работа при охлаждане (вън.темп.) °C 15~43
Температурен диапазон при отопление на водата (с ел.нагревател) °C 25~58 (65)
Температурен диапазон при охлаждане на водата °C 7~25
Температурен диапазон на работа при отопление (вън.темп.) °C -20~43
COP при 7°C (вода 35°C) - 4.09
Максимална дължина на тръбите m 30
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 9.52/15.88
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 7
Хладилен агент - R410
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 2,088.00
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

technical schema image

technical schema image

technical schema image

05 За изтегляне
Брошура Mitsubishi Heavy Industries HYDROLUTION Изтегли
Подобни продукити
Аксесоари