• Сплит термопомпа въздух-вода
 • Отопление, охлаждане и битова гореща вода (БГВ)
 • Компактно и напълно оборудвано вътрешно тяло
 • Вграден разширителен съд и високоефективен пластинчат топлообменик
 • Вграден бойлер за топла вода с капацитет 240л.
 • Циркулационна помпа, манометър и вграден нагревател
 • Интуитивен контролер с Wi-Fi управление
 • Мощност на отопление (COP): 8.30kW (5.20)

 • Клас
  A+++
 • Мощност
  8.0 kW
 • Отопление
  8.30 kW
 • Охлаждане
  8.40 kW

14 580.00лв.
01 Функции
02 Описание

Два отоплителни кръга

Искате да се отоплявате едновременно с радиатори и подово отопление? Благодарение на функцията за два отоплителни кръга можете изключително прецизно да регулирате температурата поотделно за всеки от кръговете. Така ще създадете идеалната за вашето семейство среда. 

partial image

DC вентилатор

Термопомпата е с инверторен вентилаторен мотор, който осигурява по-висока ефективност и тишина при работа. Модулите могат да използват няколко скорости на вентилатора, което намалява консумацията на енергия и времето, необходимо за достигане на зададената температура. От своя страна, използването на най-съвременни технологии позволява намаляване на нивата на шум.

partial image

Двойно-роторен компресор

Компресорът на термопомпата е с изключително високо ниво на ефективност, което осигурява и висока производителност. Уникалният дизайн минимизира вибрациите на движещите се части, като ефективно намалява нивата на шум. 

partial image

Инверторен компресор

Инверторната технология на термопомпа Kaisai намалява консумацията на енергия, благодарение на което разходите за охлаждане и отопление намаляват. Работата на компресора е изключително тиха и по-бързо осигурява желаната температура.

Компресорът на термопомпите на Kaisai е изключително надежден, тъй като за изработката му са използвани издръжливи и устойчиви на високо налягане материали. Той може да работи при екстремни условия в 24-часов режим.

partial image

Мониторинг на консумацията на електроенергия

С помощта на тази функция можете да анализирате потреблението на електроенергия на термопомпата в различни интервали от време. Имате възможност и да оптимизира нейните настройки, за да спестите още повече и да намалите разходите за отопление.

partial image

Функция SMART GRID

Благодарение на тази функция термопомпата адаптира работата си към различни режими на електозахранващата мрежа. Така консумацията на енергия на системата може да се регулира автоматично в зависимост от най-високата/най-ниската мощност, с цел понижавана на разходите при експлоатация във възможно най-голяма степен. С тази функция помпата се включва автоматично, за да се възползва от по-евтина енергийна тарифа или да съхранява излишната мощност от фотоволтаична система.

partial image

Ограничаване на мощността

На ваше разположение са 8 нива за избор в зависимост от максимално допустимото захранване на мрежата. Това позволява термопомпата да бъде адаптирана към по-широк спектър от приложения.

partial image

Енергийна ефективност

Термопомпите разполагат с енергийно ефективни инверторни компресори, които позволяват регулиране на мощността на отоплението. Това осигурява изключително висока ефективност на цялата система и намалява експлоатационните разходи на помпата. Термопомпите Kaisai имат COP до 5,20. Колкото по-висок е коефициентът, толкова повече топлина може да се генерира при използване на същото количество електроенергия. 

partial image

Данни в реално време

Благодарение на тази функция можете да наблюдавате основните работни параметри на устройството в реално време. Така, в случай на грешка в работата може да се осигури бърза реакция. Има 4 режима на работа: охлаждане, отопление, БГВ и автоматичен. За да отговорим на вашите индивидуални изисквания, можете да комбинирате 3 от режимите.

partial image

Сигурност

Интелигентната система на термопомпата разполага с автоматизация, която е специално проектирата, за да предпази уреда от повреда. Машината е специално проектирана с елементи които са взривозащитени и осигуряват по-висока защита при евентуален теч на хладилен агент R32, който е не само особено екологичен, но и по-ефективен при екстремни условия. 

partial image

Антикорозионно покритие

Алуминиевите ламели на топлообменника имат допълнително хидрофилно покритие. Това повишава тяхната устойчивост на атмосферни условия и им осигурява до по-дълъг експлоатационен живот и по-ниска чувствителност към корозия.

partial image

Дезинфекция на БГВ

Осигурете здравословна среда за цялото семейство! Функцията за дезинфекция на БГВ загрява водата в системата до 70°C. Така високата температура убива повечето бактерии (включително Legionella).

partial image

Сушене и загряване на пода

Термопомпите Kaisai ще осигурят отлична грижа за пода вкъщи. Те разполагат с режим на сушене и с режим на предварително загряване. Благодарение на тях подовата настилка ще бъде предпазена от издутини и дори напукване. Това работи изключително успешно в новопостроени сгради, веднага след изливането на пода, в който е останала много вода. 

partial image

Външна температура

Термопомпите Kaisai разполагат с 32 метеорологични температурни криви, зададени като стандарт. В зависимост от тях, температурата на водата се настройва автоматично въз основа на външната температура. Можете да настроите и своите персонализирани криви, които да отговорят на индивидуалните ви температурни изисквания. 

partial image

Функция "Holiday programme"

Планирате да сте извън дома си за дълъг период от време? Фyнĸциятa "Holiday programme" ще ви помогне да регулирате настройките без да променяте седмичния си график. С тази функция можете да изключите загряването на БГВ, дезинфекцията в предварително зададен интервал от време, както и да намалите температурата в помещенията. Отдело системата разполага с функция „Holidays at home“, която позволява поставянето на пауза на всички графици, за да се насладите напълно на продължителния престой у дома.

partial image

Безшумност

Пълният комфорт се постига лесно с термопомпите Kaisai. Те са с инверторни компресори във външните тела и са изключително тихи по време на работа. Външното тяло е с компактен дизайн с един вентилатор, който осигурява много висока производителност и по-ниско ниво на шум. В допълнение към това, термопомпата разполага и с функция за безшумен режим с две нива на работа, която можете да включите винаги когато искате да се насладите на повече тишина. 

partial image

Стандартен WiFi контрол

Управлението на цялата система е на един клик разстояние! С помощта на приложение на телефона или таблета можете с лекота да контролирате температурата на въздуха или на водата от разстояние. С него получавате:

 • Интуитивно дистанционно управление
 • Мониторинг на текущото състояние на устройството; превключване на зони с лекота; контрол на температурата на битовата гореща вода
 • Информация за грешки
 • Информация за текущата консумация на енергия

partial image

Иновативен дизайн на вентилаторните лопатки

Термопомпата е с иновативен дизайн на острието, който ефективно намалява съпротивлението на въздушния поток и използва 30% по-малко енергия. Така разпределението на налягането се оптимизира, а шумът се намалява.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Външно Вътрешно
Модел комплект KHA-08RY1 KMK-240L-100RY1
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 865 x 1118 x 523 600 x 1971 x 600
Тегло kg 77 155
Ниво на шум dB(A) 59 40
  Мерна единица Стойност
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 35°C) kW 8.30
COP при 7°C (вода 35°C) - 5.00
Отдавана мощност на отопление при 7°C (вода 55°C) kW 7.10
COP при 7°C (вода 55°C) - 4.10
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 18°C) kW 8.40
EER при 35°C (вода 18°C) - 5.05
Отдавана мощност на охлаждане при 35°C (вода 7°C) kW 7.40
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/15.88
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 20
EER при 35°C (вода 7°C) - 3.38
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.50 (1.01)
Клас на сезонна енергийна ефективност (вода 35°C / вода 55°C) - A+++/A++
Клас на сезонна енергийна ефективност (производство на БГВ) - A+
Обем на водосъдържател за БГВ L 240
Обем на разширителния съд L 8
Температурен диапазон на работа при отопление (вън.темп.) °C -25~35
Температурен диапазон на работа при охлаждане (вън.темп.) °C -5~43
Температурен диапазон на работа при БГВ °C -25~43
Максимална дължина на тръбите m 30
Връзка към ВиК инсталацията - прес фитинг
Размер на тръбата към отоплителната инсталация mm 22
Размер на тръбата към охладителната инсталация mm 22
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

Аксесоари