• Изчистен и стилен италиански дизайн в бяло
 • Предназначен за открит монтаж: вертикален
 • Високоефективен преден радиаторен панел
 • Двутръбна инверторна система с долно засмукване
 • Изключително компактен: дебелина 150мм
 • Мултифункционално управление със сензорен контрол
 • DC инверторен мотор на вентилатора

 • Отопление
  3.12 kW
 • Охлаждане
  2.54 kW

1 710.00лв.
01 Функции
02 Описание

Италиански дизайн отличен с награди

Конвекторите от серия Bi2 Air са италианска иновация с ултра-тънък и стилен дизайн, отличени с повече от 7 международни награди за естетическия си вид. Те съчетават интелегентни инженерни решения и технологии за високата си продуктивност и тиха работа. Произведени в Челатика (Бреша), Италия, Olimpia Splendid е синоним на италианското качество и внимание към детайлите.

partial image

Olimpia Splendid - ефективни решения

Вентилаторните конвектори Bi2 се предлагат с опция лъчисто отопление, включваща нагревателен панел и серпентина. Те превъзхождат другите лъчисти системи на пазара със своите усъвършенствани характеристики: по-висока мощност на излъчване поради по-висока средна повърхностна температура, повишена естествена конвекция и опция за тиха работа с изключен вентилатор.

Лъчистите вентилаторни конвектори осигуряват сравним комфорт с подовото отопление, но предлагат повече гъвкавост, по-ниски разходи за монтаж и по-рентабилна работа, особено в топъл климат. Графиката показва резултати от проучване, поръчано от Olimpia Splendid, което сравнява производителността на двете системи.

partial image

Устройство на Bi2 Air

 1. Топлообменик
 2. Радиаторен панел за лъчисто отопление
 3. Тангенциален вентилатор
 4. Безчетков DC вентилаторен мотор
 5. Въздухоразпределителна клапа и предпазна решетка
 6. Кондензна тава
 7. Преден панел от електрогалванизирана ламарина
 8. Всмукателна решетка
 9. Странични панели от ABS пластмаса
 10. Вградено сензорно управление TR

partial image

Вграден сензорен контролер

Вграденият TR контролер разполага с вградено сензорно управление и дистанционно управление. Устройството може да се управлява и дистанционно със стенно дистанционно управление B0736 или системи за домашна автоматизация (SiOS Control от Olimpia Splendid или MyHome от Bticino) чрез комбинация от клавиши и сериен протокол Modbus RS485 ASCII.

partial image

Патентована лъчиста радиаторна технология

Вентилаторните конвектори на Olimpia Splendid Bi2 се предлагат и с лъчисто отопление, което включва тръбен нагревателен панел в допълнение към въздушния топлообменик, което го отличава от другите конвектори налични на пазара. Устройството осигурява подобрена производителност с по-висока излъчена мощност поради по-голямата си повърхностна температура. Това води до усилване на естествената конвекция, което прави конвектора по-ефективен. Освен това уредът има възможност да работи в статичен режим, с изключен вентилатор, осигурявайки пълна тишина за по-комфортна среда. Тези характеристики правят вентилаторните конвектори Bi2 с лъчиста технология предпочитан избор в сравнение с други подобни лъчисти системи.

partial image

Холистичен дизайн на предния корпус

За по лесно обслуждане и монтаж, конвекторът е направен от разглобяем преден панес с унифициран дизайн. Предният панел се състои от преден и странични панели, като двата са изработени като едно цяло от два различни материала. Предната част е направена от здрава електропоцинкована ламарина, а страниците от издръжлива ABS пластмаса, които покриват високоефективния радиаторен панел.

partial image

Равномерна работа за домашен комфорт

Дизайнът на вентилатора на конвектора Bi2 и електрическият мотор (управляващ неговата скорост) осигуряват равномерно разпределение на въздушния поток и постоянна температура в цялото помещение. Гамата предлага два режима на работа: отопление и охлаждане с принудителна конвекция. SLR/SLIR моделите с лъчиста технология на Olimpia Splendid също имат режим на отопление, който работи в статичен режим (с изключен вентилатор), разчитайки на естествена конвекция и излъчване от предния панел, осигурявайки максимален комфорт без шум.

partial image

Гъвкава възможност за монтаж

Вентилаторните конвектори Bi2 предлагат гъвкави възмоности за монтаж. Всички модели могат да бъдат монтирани на пода или ниска стена. Модификацията SL с конвенционална конвекционна технология са подходящи за монтаж и на таван.

partial image

Лесна поддръжка

Вентилаторният конвектор е проектиран с фокус върху удобството за поддръжка.  Въздушните филтри са разположени на лесно достъпно място и се свалят, което прави почистването и поддръжката лесни, дори при моделите за вграждане. Тази функционалност гарантира, че устройството остава в добро работно състояние и удължава живота му, което го прави практична и ефективна опция за всяко домакинство, офис или администрация.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Стойност
Модел - Bi2 Air SLR600
Отоплителна мощност (40/45°C) kW 2.60
Воден дебит (40/45°C) l/h 445
Хидравлично налягане (40/45°C) kPa 16.00
Отоплителна мощност (50°C) kW 3.12
Воден дебит (50°C) l/h 249
Хидравлично налягане (50°C) kPa 15.80
Отоплителна мощност (70°C) kW 5.21
Воден дебит (70°C) l/h 448
Хидравлично налягане (70°C) kPa 14.30
Обща охладителна мощност kW 2.54
Осезаема охладителна мощност kW 1.94
Воден дебит l/h 446
Хидравлично налягане kPa 19.00
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Вместимост топлообменик l 1.13
Вместимост радиаторен панел l 0.35
Максимално работно налягане bar 10.00
Шумови характеристики мин. dB(A) 41
Шумово налягане dB(A) 37
Максимален въздушен дебит m³/h 460
Минимален въздушен дебит m³/h 180
Диаметър на тръба inch Евроконус 3/4
Минимална електро консумация kW 0.007
Максимална електро консумация kW 0.020
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 599 х 1095 х 150
Тегло kg 19.50
04 Технически чертежи

technical schema image

Подобни продукити
Аксесоари