• Плосък и естетичен италиански дизайн в бяло
 • Предназначен за открит монтаж: вертикален
 • Двутръбна инверторна система с долно засмукване
 • Високоефективен преден радиаторен панел
 • Изключително компактен: дебелина 150мм
 • Метална предна част със страници от ABS пластмаса
 • DC инверторен безчетков мотор на вентилатора

 • Отопление
  1.05 kW
 • Охлаждане
  0.82 kW

1 065.00лв.
01 Функции
02 Описание

Стилното допълнение към домашният комфорт

Вентилаторният конвектор Olimpia Splendid Bi2 Smart е високоефективно и универсално решение, предназначено за комфорт в жилищни и търговски помещения. Той се отличава с елегантен и модерен дизайн и е оборудван с разширени функции като сензорно управление, дистанционно управление и възможност за управление от системи за домашна автоматизация. Устройството се предлага както в лъчисти (SLR), така и в традиционни модели с конвекция (SL) и има два режима на работа: отопление и охлаждане. Лъчистите модели предлагат допълнителни предимства като статична работа (с изключен вентилатор) за максимален комфорт, без шум и възможност за контролиране на естествената конвекция и излъчване.

partial image

Olimpia Splendid - ефективни решения

Вентилаторните конвектори Bi2 се предлагат с опция лъчисто отопление, включваща нагревателен панел и серпентина. Те превъзхождат другите лъчисти системи на пазара със своите усъвършенствани характеристики: по-висока мощност на излъчване поради по-висока средна повърхностна температура, повишена естествена конвекция и опция за тиха работа с изключен вентилатор.

Лъчистите вентилаторни конвектори осигуряват сравним комфорт с подовото отопление, но предлагат повече гъвкавост, по-ниски разходи за монтаж и по-рентабилна работа, особено в топъл климат. Графиката показва резултати от проучване, поръчано от Olimpia Splendid, което сравнява производителността на двете системи.

partial image

Устройство на Bi2 Smart

 1. Клапан с термоелектрическа задвижка (допълнителна опция)
 2. Радиаторен панел за лъчисто отопление
 3. Топлообменик
 4. Температурен датчик за водата
 5. Тангенциален вентилатор
 6. Кондензна тава
 7. Безчетков DC вентилаторен мотор
 8. Електронно управление (допълнителна опция)

partial image

Синхронни дизайнерски решения

Контролерите за Bi2 Smart са специално проектирани да са като продължение на изтънчения италиански дизайн. Изключително лесни за работа, управленията на Olimpia Splendid имат за цел максимално да улеснят потребителя при постигането на пълен домашен комфорт.

partial image

Патентована лъчиста радиаторна технология

Вентилаторните конвектори на Olimpia Splendid Bi2 се предлагат и с лъчисто отопление, което включва тръбен нагревателен панел в допълнение към въздушния топлообменик, което го отличава от другите конвектори налични на пазара. Устройството осигурява подобрена производителност с по-висока излъчена мощност поради по-голямата си повърхностна температура. Това води до усилване на естествената конвекция, което прави конвектора по-ефективен. Освен това уредът има възможност да работи в статичен режим, с изключен вентилатор, осигурявайки пълна тишина за по-комфортна среда. Тези характеристики правят вентилаторните конвектори Bi2 с лъчиста технология предпочитан избор в сравнение с други подобни лъчисти системи.

partial image

Гъвкава възможност за монтаж

Вентилаторните конвектори Bi2 предлагат гъвкави възмоности за монтаж. Всички модели могат да бъдат монтирани на пода или ниска стена. Модификацията SL с конвенционална конвекционна технология са подходящи за монтаж и на таван.

partial image

Равномерна работа за домашен комфорт

Дизайнът на вентилатора на конвектора Bi2 и електрическият мотор (управляващ неговата скорост) осигуряват равномерно разпределение на въздушния поток и постоянна температура в цялото помещение. Гамата предлага два режима на работа: отопление и охлаждане с принудителна конвекция. SLR/SLIR моделите с лъчиста технология на Olimpia Splendid също имат режим на отопление, който работи в статичен режим (с изключен вентилатор), разчитайки на естествена конвекция и излъчване от предния панел, осигурявайки максимален комфорт без шум.

partial image

Лесна поддръжка

Вентилаторният конвектор е проектиран с фокус върху удобството за поддръжка.  Въздушните филтри са разположени на лесно достъпно място и се свалят, което прави почистването и поддръжката лесни, дори при моделите за вграждане. Тази функционалност гарантира, че устройството остава в добро работно състояние и удължава живота му, което го прави практична и ефективна опция за всяко домакинство, офис или администрация.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Стойност
Модел - Bi2 Smart S1 SLR200
Отоплителна мощност (40/45°C) kW 0.88
Воден дебит (40/45°C) l/h 150
Хидравлично налягане (40/45°C) kPa 12.20
Отоплителна мощност (50°C) kW 1.05
Воден дебит (50°C) l/h 143
Хидравлично налягане (50°C) kPa 10.90
Отоплителна мощност (70°C) kW 1.77
Воден дебит (70°C) l/h 196
Хидравлично налягане (70°C) kPa 10.90
Обща охладителна мощност kW 0.82
Осезаема охладителна мощност kW 0.64
Воден дебит l/h 142
Хидравлично налягане kPa 13.10
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Вместимост топлообменик l 0.47
Вместимост радиаторен панел l 0.19
Максимално работно налягане bar 10.00
Шумови характеристики мин. dB(A) 38
Шумово налягане dB(A) 29
Максимален въздушен дебит m³/h 160
Минимален въздушен дебит m³/h 100
Диаметър на тръба inch Евроконус 3/4
Минимална електро консумация kW 0.005
Максимална електро консумация kW 0.011
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 579 х 759 х 150
Тегло kg 13.50
04 Технически чертежи

technical schema image

Подобни продукити
Аксесоари