Филтърна материя за префилтрация SepaPaint3 - 1m x 10m (картонен/хартиен филтър за бояджийски камери)

Арт. номер: SepaPaint3

  • Картонен/хартиен префилтър за филтри PaintStop
  • Брой на плисетата: 260
  • Прахозадържане: до 98% в зависимост от консистентността на боята или лака
  • Максимална влагоиздръжливост: 100%
  • Максимална температура: 100°C
  • Препоръчителен краен спад на налягане: 130Pa
  • Пламъкоустойчивост: DIN53438-3 (F1)
  • Размер на пакета: 1м х 10м = 10м²
  • Цена: посочената цена е за 1 пакет от 10м²


139.00лв.
01 Функции
02 Описание

Тестови резултати за начален спад на налягането

В приложената графика може да се проследят резултатите от проведените тестове за началния спад на налягането при плоско парче филтърна материя SepaPaint. Тези тестове имат за цел да демонстрират какво е съпротивлението, което оказва филтърнато платно на въздушната струя преминаваща през него когато филтърът е вес още нов. При замърсяване на филтъра се вдига и съпротивлението, което той указва на въздушната струя.

partial image

Семпъл и ефектифен

Със своя семпъл инжинерен дизайн и конструкция, SepaPaint успява да накара замърсения въздушен поток да промени посоката си няколко пъти. Частици, по-тежки от въздуха, се прилепват към стените на филтъра SepaPaint поради създадените центробежни сили, докато пречистеният въздушен поток се движи през изходите. Плисираната конструкция създава минимално въздушно съпротивление с максимален капацитет за задържане на овърспрей.

partial image

Самоподдържаща се структура

SepaPaint са изработени със специална геометрия на плисиране и висококачествен картон, което гарантира здравата структура на филтъра и възможността му за по-висок капацитет на прахозадържане. Картонът е изработен от висококачествена хартия и са използвани лепила на водна основа, които предават изключителна здравина и плътност от ~230 g/m². SepaPaint се използва в металургията, мебелната промишленост, производства за пластмаса, автомобилната и хранително-вкусовата промишленост.

partial image

Висок капацитет на прахозадържане

SepaPaint е специално предназначена за продукти като праймери, грундове, дву-компонентни лакове, полиестер, восък, катран, лепило, термично лепило, тефлон, полиуретан, силикон, и т.н. Картоненият (хартиеният) филтър е с V-образно сечение, което позволява да поеме налепване до 16 кг/м² на по-едри и фини прахови частици. Едно от огромните предимства на SepaPaint е, че въздушният поток остава константен дори при замърсяване за разлика от PaintStop, където засъхналият материал предизвиква "затлачване" на филтъра.

partial image

Метод на монтаж и приложение

SepaPaint позволява както вертикален, така и хоризонтален монтаж. Може да се комбинира с PaintStop за да се удължи експлоатационният му живот. Филтърът е специално предназначен за бояджийски кабини и се използва като страничен/стенен филтър. След употреба филтърът може да се рециклира или инсенирира.

partial image

Произведено в Германия, ЕС

Всички продукти от предлаганата гама филтърни материи са произведени в Германия и се отличават с високо качество, което отговаря на светорните изисквания в сферата на атмосферната въздушна филтрация.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Стойност
Наименование - SepaPaint 3
Прахозадържане - от 91% до 98%
Тип материя - картон/хартия
Цвят на материята - кафяв
Брой плисета mm 260
Размер на ролката m 1х10
Обща площ m2 10
Макс. издръжливост на влажност - 100%
Макс. работна температура °C 100
Пламъкоустойчивост - DIN 53438 - 3 (F1)
Начален спад на налягането Pa 20
Краен спад на налягането Pa 130
Скорост на въздушния поток m/s 0.50
Подобни продукити
Аксесоари