• Гъвкав фотоволтаичен монокристален панел 180W
  • Слънчевите клетки от клас А и тънкослойното ламиниране
  • Монокристални клетки с до 17.7% ефективност
  • Висок клас антикорозионно покритие
  • Подходящи за: плавателни съдове, кемпери, каравани и т.н.
  • Гаранция: 5 години

  • Мощност
    180W

498.00лв.
01 Функции

ЛАМИНИРАЩО ПОКРИТИЕ СЪС СТАТУТ НА БРАНД - EFTE

Слънчевата енергия постигна сериозен напредък през последните няколко години, утвърждавайки се като основен играч в енергийната индустрия. Един фактор, който безспорно е подобрил работата и ефективността на фотоволтаичните системи, е използването на ETFE за защитен слой върху гъвкавите соларни панели.

Един добър гъвкав слънчев панел изисква ETFE покритие за защита. ETFE или етилен тетрафлуоретилен е пластмаса на базата на флуорит, която може лесно да издържа на високи температури, като същевременно насърчава слънчевата ефективност.

Това невероятно покритие е идеалната технология за слънчеви панели, понеже етенът, основната молекула на пластмасата, е максимално стабилен и способен да издържа на високи нива на термичен стрес и летливи химикали. В допълнение, този специален материал е напълно пропусклив за UV лъчите, което позволява максималното количество слънчева енергия да проникне през панелите.

Полимерът също така е устойчив на петна и „самопочистващ се“. Притежавайки незалепваща повърхност, прахът и мръсотията, които влизат в контакт с повърхността, лесно се отмиват по време на валежи. Това означава, че соларните модули ще изискват многократно по-малко поддръжка от тези, които не са ETFE, тъй като не е необходимо да се почистват редовно, за да постигнат оптимална производителност.

Гъвкавият характер на уникалния полимер също така позволява създаването на флексабилни модули. Инсталирането на панелите е значително по-лесно и те могат да се използват в много повече приложения от традиционно фиксиращите се пана. Покритието е изцяло екологично съобразно.

Дори и най-добре направеният фотоволтаичен панел има ограничение по отношение на експлоатационния период. Вземането на съвестни решения по отношение на използваните материали е важен аспект на „зелената“ енергия. Панелът, който ви предлагаме е направен от устойчиви материали и лесно се рециклира в края на живота му. Освен това е много лек материал, така че въглеродният отпечатък, създаден при транспортирането, е много по-малък от този при алтернативните материали като стъклото.

03 Технически характеристики
  Мерна единица Стойност
Модел - Mono-180W Flex EFTE
Номинална мощност W 180
Тип клетка - Монокристали
Брой клетки в серия - 36
Максимална сила на тока (Imp) A 9.89
Максимално напрежение (Vmp) V 18.20
Напрежение при отворен кръг (Voc) V 21.50
Ток при късо съединение (Isc) A 10.41
Максимално напрежение на системата (V) V 100
Температурен коефициент на PMPP (%) % / °C - 0.48
Температурен коефициент Voc (%) % / °C - 0.34
Температурен коефициент на Isc (%) % / °C + 0.037
Температурен диапазон °С от -40 до +85
Повърхностна максимална товароносимост kg/m² 120
Допустим товар на грида kg/m² 100
Дължина на кабелите m 20
Тип на конектора - s, 6 g
Толеранс на изхода % +3
Материал - алуминии
Размери (ВxШxД) mm 1510х670х3
Тегло kg 6.20
Аксесоари