Канален микроинверторен климатик Mitsubishi Heavy Industries FDUM140VH/FDC140VNA-W

Арт. номер: 12192


 • Клас
  -
 • Мощност
  54
 • Отопление
  15.50 kW
 • Охлаждане
  13.60 kW

8 760.00лв.
01 Функции
02 Описание
Micro Inverter - висока ефективност

Micro Inverter е патентована технология на Mitsubishi Heavy Industries, която е алтернатива на HyperInverter. Микроинверторните климатици също са оборудвани с двойнороторни компресори, които са с намалена височина и обем, но с изключително висока енергоефективност. Микроинверторните модели са конструирани да доставят високи мощности с по-компактни външни тела. По този начин се преодоляват трудности асоциирани с извършването на монтажа на климатичните системи. Преимущество на микроинвертора е широкият работен диапазон и ефективността му.

partial image

Режим HI POWER

В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ

Специално разработен, този режим на работа има за цел да достави мощен студен въздушен поток за по-бързо охлаждане на помещението. Той е изключително полезна опция при нуждата да охладите вашето помещение в горещ летен ден, когато климатикът не е работил. Този режим на работа е проектиран да трае 15 минути, за да се избегне преохлаждане на помещението, като след това климатикът се връща към нормален режим на работа.

В РЕЖИМ НА ОТОПЛЕНИЕ

Подобно на режим охлаждане при отопление този режим може да се използва за бързо затопляне на помещението в студените зимни дни. Режимът е разработен така, че да може да се превърти по-голямо количество въздух, за да може да се усети топлина в най-ниските зони на помещението където е по-студено. И тук режимът трае само 15 минути, след което климатикът се връща обратно в нормален режим на работа, но това е достатъчно за да стоплите бързо когато ставате от леглото или се прибирате вкъщи през студените зимни дни.

partial image

Енергоспестяващи

Енергоефективност

Охлаждане
-
Отопление
-
SEER
5.30
SCOP
4.01

Разработените и интегрирани технологии в климатичната система на Mitsubishi Heavy Industries осигуряват висока енергийна ефективност, която е безкомпромисно съчетана с постигането на комфорт при климатизирането на помещението. Благодарение на иновативните технологии и екстри това се постига с лекота и прецизност.

partial image

Автоматичен контрол на статичното налягане (E.S.P.)

Ръчно може да се зададе свободно разполагаемия напор (от дистанционното управление). Вътрешното тяло контролира автоматично скоростта на вентилатора за да се поддържа необходимия топлообмен. Чрез жичното дистанционно управление RC-E5, може да се настрои желания статичен напор спрямо пресметнатия въздухообмен и загуби на налягането във въздуховода.

partial image

Тишина и комфорт
30.00 dB (A)

partial image

Изчистеният и неподвластен на времето дизайн на климатика на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems е съобразен и проектиран така, че да бъде тих, да осигури прецизен въздушен поток и контрол на мощността, за да се достави нужния комфорт.

Зониране и контрол на зоните

Зонирането позволява ефективен контрол на температурата на отделни помещения от едно общо вътрешно канално тяло. Функцията за контрол на зоните може да управлява до 4 зони. Зоните се състоят задължително от една обща зона и до 3 индивидуални зони. Всяка една от индивидуалните зони разполага с дампер, който може да се отваря и затваря директно то жичното дистанционно управление със сензорен екран RC-EXZ3A.

partial image

Режим адаптивно управление с предсказване

Сензорите за температура и влажност на климатика, постоянно следят текущите условия в помещението за да подсигурят ефективната работа на системата. При отопление/охлаждане мощността на работа се следи и контролира автоматично спрямо зададената температура.Fuzzy Auto режимът на климатика предлага прецизен контрол на температурата в помещението за повече комфорт дори и при драстични промени на климатичните условия.

partial image

Тиха работа

Режим SILENT се активира директно от дистанционното управление и има за цел да направи външния агрегат по-тих. При активиране на режима външното тяло на климатика става с до 3dB(A) по-тихо от стандартното звуково ниво - 45dB(A) или по-малко. Заедно с тишината се намалява и производителността на компресора като той започва да работи с мощност от 60% от номиналната и максималната скорост на вентилатора ще бъде по-ниска от номиналната.

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 5.00 - 13.60 - 14.50 4.00 - 15.50 - 16.50
Номинална мощност kW 13.60 15.50
Консумация kW 5.13 4.21
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 5.30 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.01
Енергоефективност - - -
Годишна консумация kWh/a - -
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 50 -20 до 20
  Мерна единица Външно Вътрешно
Напор (стандартен) Pa - 10 до 100 (60)
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 845 x 970 x 370 280 x 1370 x 740
Тегло kg 77.00 54.00
Циркулация на въздуха m³/h 4,500.00 1,140.00
Ниво на шум dB(A) 56.00 30.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 4.60
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 9.52/15.88
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 50 (30)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 50/15
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 3.30 (2.228)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

Аксесоари