Стенен хиперинверторен климатик General Fujitsu ASHG09KXCA/AOHG09KXCA

Арт. номер: 11061

 • Флагшип серия на General с уникалната технология DUAL BLASTER
 • Висока сезонна и енергийна ефективност: SEER 8.50 (A+++)/SCOP 5.10 (A+++)
 • Максимална мощност на отопление: 7.1kW
 • Wi-Fi адаптер за безжично управление (в комплект)
 • Нов екологосъобразен хладилен агент R32
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A+++
 • Мощност
  9
 • Отопление
  3.60 kW
 • Охлаждане
  2.50 kW

4 899.00лв.
01 Функции
02 Описание
All DC инверторна технология

Енергоефективност

Охлаждане
A+++
Отопление
A+++
SEER
8.50
SCOP
5.10

Климатикът е оборудван с DC* вентилаторен мотор, произвеждащ повече мощност. По-ефективен и осигуряващ по-широк работен диапазон. Системата е и със синусоиден DC* инверторен контрол, който допълнително подпомага по-голямата ефективност на инверторния компресор на климатика.*DC (Direct Current) – Постоянен ток

partial image

Двойно роторен компресор

Серията е технически оборудвана с DC двойнороторен компресор, който осигурява високоефективна работа в широк работен диапазон - от ниска до висока скорост на въртене. В сравнение с обикновения инверторен компресор, „Хиперинверторът“ осигурява много по-добър баланс на работата.Постига ниски вибрации, ниски нива на шум и висока ефективност.

partial image

Прецизен контрол на въздушния поток

С уникалната технология DUAL BLASTER се създава хибриден въздушен поток, който подсигурява комфортна струя във всички части на помещението. Мощният дифузор прецизно насочва въздушната струя плътно надолу при отопление, осигурявайки комфортен вертикален поток. При охлаждане струята е хоризонтално насочена, предотвратявайки директен контакт с обитателите на помещението. Този контрол в комбинацията с хибридния поток има за цел да направи средата по-комфортна и по-ефективно да се затопли или охлади помещението.

partial image

Мощен дифузор

Системата разполага с прецизен контрол на въздушната струя през мощен дифузор. Той я насочва като при отопление тя е плътно надолу осигурявайки комфортен вертикален поток, а при охлаждане струята е хоризонтално насочена, предотвратявайки директен контакт с обитателите на помещението. Този контрол има за цел да направи средата по-комфортна и по-ефективно да се затопли или охлади помещението.

partial image

Сензор за присъствие

Серията разполага със сензор за движение и присъствие ("интелигентно око"). Той отчита човешкото присъствие в помещението и когато потребителите напуснат стаята, климатикът автоматично преминава в икономичен режим на работа. Когато потребителят се върне в стаята, климатичната система автоматично преустановява работа в предишния работен режим. Графиката показва нагледно тази функция.

partial image

Икономичен режим на работа

Потребителят може да активира икономичен режим и ръчно от бутон ECONOMY на дистанционното управление. При този режим на работа климатикът ще намали разхода си на електроенергия, както и изходящата мощност. Това е предпочитан режим за преходните периоди на отопление (пролет и есен), но в студените зимни дни е препоръчително да бъде изключен, за да се използва пълната му ефективност.

partial image

Мощен режим

При нуждата от бързо климатизиране на помещението (бързо охлаждане през лятото/ бързо затопляне през зимата), климатикът от тази серия разполага с мощен режим. Той се активира от бутон POWERFUL на дистанционното управление. Активиран, режимът осигурява продължителна работа на климатика с максимални въздушен поток и развъртане на компресора. Това му позволява да работи с оптималния си капацитет, което води до по-бързо достигане на зададената температура.

partial image

10°C Отопление

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, GENERAL предлага полезната екстра - 10 °C Отопление. Тя се активира от бутона 10°C HEAT на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Чиста повърхност на топлообменника

Замърсяването по топлообменника се отстранява чрез образувалите се кондензни капки, образувани в режим охлаждане/изсушаване. Топлообменникът е с антибактериално покритие, което не позволява развитието на бактерии и гъбички.

partial image

Автоматично почистване на филтъра

При запушен филтър прахта по него се премахва автоматично, за да се предотврати загубата на мощност. Натрупаната прах се събира в контейнер разположен в предната част на вътрешното тяло.

partial image

Плазмен въздушен филтър

Въздухът се почиства чрез електростатична технология за прахоулавяне, която унищожава полени и микро замърсители. Това осигурява по-чист въздух в помещението.

partial image

Хладилен агент R32

Климатичната система работи с хладилен агент R32, който е специално разработен с цел намаляване влиянието върху глобалното затопляне, като се достига до 70% по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP – global warming potential) в сравнение с фреон R410A. Част от ползите на R32 е и достигането на по-високи нива на енергийна ефективност, както и по-висок потенциален охладителен ефект в сравнение с R410A. Накратко – нужна е по-малко енергия, за постигане на желаната температура и по-малко количество хладилен агент при работа.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 0.60 - 2.50 - 3.50 0.60 - 3.60 - 7.10
Номинална мощност kW 2.50 3.60
Консумация kW 0.46 0.63
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 8.50 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 5.10
Енергоефективност - A+++ A+++
Годишна консумация kWh/a 103.00 934.00
Допустими граници на външна температура °C DB -10 до 43 -15 до 24
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 704 x 820 x 315 293 x 786 x 378
Тегло kg 41.00 20.00
Циркулация на въздуха m³/h 1,975.00 670.00
Ниво на шум dB(A) 43.00 28.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 1.10
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 6.35/9.52
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 20 (15)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 10.00
Хладилен агент - R32
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 675.00
Заряд kg(CO2eq-T) 1.30 (0.900)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

05 За изтегляне
Брошура за GENERAL серия KX Nocria X Изтегли
Ръководство за експлоатация GENERAL серия KX Nocria X Изтегли
Подобни продукити
Аксесоари